ХКБМ готує передачу першої партії БТР-4 для морської піхоти

ХКБМ готує передачу морській піхоті першої партії БТР-4

Перша партія модернізованих бронетранспортерів БТР-4, готується до передачі морській піхоті ВМС України, яка має отримати 60 бронетранспортерів з поліпшеною плавучістю.

Бронетранспортери отримали додаткові поплавки, крім того, забірник повітря двигуна винесено вище корпусу. Це дозволяє бронемашині висаджуватися в море з десантних кораблів, як це було продемонстровано десантуванням у воду з катера ВМСУ L434 «Сватове» торік.

Також на харківському підприємстві модернізують серійні машини. Бронетранспортери, що надходять для ремонту, вдосконалюються до рівня машин, які передавались у 2020 році та передаватимуться в 2021-му.

Нагадаємо, що Міністерство оборони уклало договори з ДП «Харківське конструкторське бюро машинобудування» (ХКБМ) на постачання ЗСУ 75 бронетранспортерів БТР-4Е (з них 60 у версії для морської піхоти), одного командирського БТР-4К та однієї броньованої ремонто-евакуаційної машини БРЕМ-4РМ.

Про виробництво цих бронетранспортерів днями розповіли у програмі «Армія сьогодні».

ХКБМ готує передачу морській піхоті першої партії БТР-4 ХКБМ готує передачу морській піхоті першої партії БТР-4 ХКБМ готує передачу морській піхоті першої партії БТР-4

Нагадаємо,що в 2016-2017 роках морській піхоті Індонезії було поставлено п'ять БТР-4М, що мали схожі додаткові поплавки, проте іншу конструкцію повітрозабірника. Також три з п'яти бронетранспортерів замість стандартного бойового модуля БМ-7 «Парус» були озброєні дистанційно керованою кулеметною установкою.

ХКБМ готує передачу морській піхоті першої партії БТР-4