У США прийняли закон, що вимагає зараховувати жінок на облік призовників

У США прийняли закон, що вимагає ставити жінок на облік призовників

Схвалений Платою представників Конгресу США у четвер оборонний бюджет, або закон про повноваження в галузі національної оборони (National Defense Authorization Act), вимагає від жінок реєструватися для призову в армію.

Відповідне положення було затверджене як поправка під час дебатів у Комітеті збройних сил, повідомляє американське видання The Hill.

Попри те, що США не проводили призовів з часів війни у В’єтнамі, чоловікам все одно доводиться реєструватися в системі обліку призовників, аби не зіткнутися з такими наслідками, як втрата доступу до федеральної фінансової допомоги для коледжу. Відсутність реєстрації також є кримінальним злочином, що карається штрафом до 250 000 доларів і 5 роками в'язниці.

«Консерватори кричали про «призов наших дочок», але інші законодавці від обох партій стверджують, що зараз немає причин звільняти жінок від реєстрації, оскільки в 2016 році їм були відкриті всі бойові посади», – пише видання.

Нагадаємо, що у червні цього року ми писали про те, що американські феміністичні організації звернулись до Верховного суду Сполучених Штатів із закликом змінити закон, який вимагає лише від чоловіків реєструватися для призову в армію, коли їм виповниться 18 років.

Тоді Верховний суд постановив, що Конгрес, а не суд, буде вирішувати, чи змінювати закон, згідно з яким лише чоловіків зараховують на облік призовників.