Міноборони оприлюднило фото начальника Генштабу з перевернутими догори дригом стрічками медалей

Міноборони оприлюднило фото начальника Генштабу із перевернутими догори дригом стрічками медалей

Із затримкою майже на два місяці Міноборони оприлюднило офіційне фото начальника Генерального штабу, при цьому з численними порушеннями правил носіння нагород та перевернутою догори дригом колодкою зі стрічками медалей.

Увагу на зазначену помилку звернув історик, член Українського геральдичного товариства, Максим Царенко, який написав про це на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні на сайті Міністерства оборони України з'явилося офіційне фото Начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Шаптали. Відразу зазначу: цього шедеврального портрету варто було чекати майже два місяці! Я не згадую одночасного носіння ордена Богдана Хмельницького ІІІ ст. та стрічки до нього на планці, я мовчу про нерегламентовану стрічку синьо-жовтого забарвлення, котра, мабуть, символізує знак «Ветеран війни», оминаю увагою невдало виготовлену стрічку до медалі НАТО за Косово, не помічаю одночасного носіння стрічок всіх трьох ступенів медалі «За сумлінну службу», толерую відсутність стрічок до відзнаки «За участь в антитерористичній операції» та нагрудного знаку «Учасник антитерористичної операції». Але проігнорувати те, що планку зі стрічками прикріплено догори дригом – не можу!»

Міноборони оприлюднило фото начальника Генштабу із перевернутими догори дригом стрічками медалей

Наразі колодку зі стрічками на фото вже перевернули:

Міноборони оприлюднило фото начальника Генштабу із перевернутими догори дригом стрічками медалей

Нагадаємо, що порядок носіння нагород визначають Правила носіння військової форми у ЗС України, затверджені наказом Міноборони від 20 листопада 2017 року № 606 (зі змінами).

Раніше з неіснуючою де-юре нагородою, заснованою полулегальною російською громадською організацією в 1998 році, яка вручається від імені т.зв. Постійної Президії З'їзду народних депутатів СРСР, був помічений командувач ВМС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.



Також нагадаємо про нашу постійну рубрику «Генералам статут неписаний» присвячену свідомому нехтуванню вищими офіцерами (генералами) правилами носіння військової форми:

частина 1: Секретар РНБОУ генерал-полковник Михайло Коваль вигадав собі форму

частина 2: Генерали Повітряних Сил носять «веселіші» лампаси на радянський манер

частина 3: Генерали нехтують «мазепинками» на користь «нестатутних» головних уборів

частина 4: Начальник ГУР (бригадний генерал) носить кашкет генерала армії України