Під час інциденту з судном ВМСУ «Балта» отримали травми два моряки

Під час інциденту з судном ВСУ Балта отримали травми два моряки

Як відомо, 12 жовтня при спробі швартування в умовах сильного шторму до причалу острова Зміїний судно забезпечення «Балта» ВМС України зазнало серйозних пошкоджень. Тоді було затоплено кілька відсіків у кормовій частині судна, а двоє моряків травмовані.

Про це розповіли у відеорепортажі Телерадіостудії Міністерства оборони України «Бриз».

Цього тижня командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа урочисто нагородив екіпажі спеціалізованого флоту казенного підприємства «Морська Пошуково-Рятувальна Служба», «Держгідрографії», філії «Дельта-лоцман» Адміністрації морських портів України, а також офіцерів, старшин та матросів ВМСУ, які відзначилися під час рятувальної операції та ліквідації наслідків аварії на судні розмагнічування «Балта».

Контр-адмірал Олексій Неїжпапа особливо відзначив, що саме висока фахова підготовка особового складу усіх задіяних у ліквідації аварії відомств відіграла головну роль у боротьбі за живучість корабля та довела, що українські військові та цивільні моряки готові до будь-яких позаштатних ситуацій в морі та здатні вміло реагувати на них.