Хмельницький військовий госпіталь отримав право видавати ковід-сертифікати

ковід-сертифікати

Хмельницький військовий госпіталь пройшов реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я в Україні «eHealth» і 25 жовтня отримав право самостійно видавати ковід-сертифікати.

Про це начальник госпіталю полковник медичної служби Сергій Мельник розповів АрміяInform.

У районі відповідальності Хмельницького військового госпіталю, а це вся Хмельницька область, крім Старокостянтинівського району, де є свій військовий медзаклад. Щеплення від коронавірусної інфекції у госпіталі вже зробили понад 15 тисячам військовослужбовців та працівників Збройних Сил України.

— Станом на ранок 28 жовтня двома дозами щеплено майже 7,5 тис. штатної чисельності військових частин та установ, ще понад 8000 чекають на ревакцинацію після першого щеплення, ‒ повідомив Сергій Мельник.

Він також додав, що є чимало військових колективів, де відсоток вакцинованого особового складу близький до максимального. Приміром у ракетній бригаді «Свята Варвара» ‒ 98%, 8-й окремий полк спеціального призначення ССО ЗСУ – 96% тощо, медичний персонал самого шпиталю вакцинований на 97%. Решта особового складу в цих військових частинах не зробили щеплення виключно через наявність у них медичних протипоказань до вакцинації або це вагітні чи молоді мами, які ще годують своїх дітей грудним молоком.

Нагадаємо, що вакцинація для військових обов'язкова.

За інформацією Командування Медичних сил, від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 234 358 осіб отримали 1 дозу вакцини. Повторно провакциновано 208 223 особи.