Перше бойове застосування Bayraktar TB2 на Донбасі (ВІДЕО)

Перше бойове застосування Bayraktar TB2 на Донбасі (ВІДЕО)

Ударні дрони Bayraktar TB2 Збройних Сил України сьогодні вперше застосували для знищення ворожої артилерії, яка обстрілювала село Гранітне на Донеччині.

Про це повідомив волонтер Роман Донік, а також оприлюднив фрагмент відео.

Ну що, ударні дрони Bayraktar були вперше задіяні в знищені ворожої артилерії. Кілька днів ворожі пропагандисти прокачували істерію, що ЗСУ порушили мінські домовленості та зайшли на ворожу територію. І сьогодні з максимально можливої дальності (15+ км) обстріляли село Гранітне на Донеччині. Звичайними засобами виявити батарею не змогли. Далеко. Крім того, найманці та окупанти почали масовані обстріли наших позицій з артилерії. У відповідь, для збереження життя вояків, та цивільного населення, піднято БПЛА «Байрактар», була виявлена батарея, та ракетою знищена одна гармата. На цю хвилину. Розрахунки інших втікли. Але це не точно. Бо підняли не одного птаха. Довіряйте ЗСУ.

Доповнення: Генеральний штаб офіційно підтвердив бойове застосування Bayraktar TB2

Також деякі подробиці повідомив журналіст Юрій Бутусов:

Як повідомляють джерела Цензор.нет, сьогодні батарея російських гаубиць Д-30 розпочала черговий обстріл позицій української 93-ї механізованої бригади в районі Гранітного. Від вогню батареї загинув воїн 93-ї бригади. Зупинити ворога дипломатичними методами, як завжди, не вдалося. Росіяни розгорнули батарею прямо на дорозі, без жодних укриттів, у повній впевненості у своїй безкарності. Але ЗСУ вперше для контрбатарейної боротьби направили в район бою «Байрактар», і керованою бомбою МАМ-С російська гаубиця була знищена. Це перше бойове застосування «Байрактара» у війні. Російська ППО та засоби РЕБ були розгорнуті в даному районі, але росіяни не змогли поставити перешкоди, не змогли збити та не змогли навіть виявити «Байрактар». Після цього удару розрахунки російських гармат розбіглися кущами, і більше ця батарея вже не стріляла. Наказ на застосування «Байрактара» у відповідь на російський вогонь дав головком ЗСУ Валерій Залужний. Слава Україні!

Наразі в арсеналі Повітряних Сил та ВМС України вже є два комплекси (12 літальних апаратів) оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів турецького виробництва Bayraktar TB2. Додатково у 2021-2022 роках планується придбати ще чотири комплекси (24 дрони).