Україна придбає ще 24 безпілотники Bayraktar TB2

Україна придбає ще 24 безрілотники Bayraktar TB2

Наразі в арсеналі Повітряних Сил та ВМС України вже є два комплекси (12 літальних апаратів) оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів турецького виробництва Bayraktar TB2. Додатково у 2021-2022 роках планується придбати ще чотири комплекси (24 дрони).

Про це розповів головнокомандувач Збройними Силами України генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв'ю східноєвропейському бюро видання Report.

«Один комплекс був придбаний в цьому році на замовлення Міністерства оборони. Крім того, для задоволення потреб Збройних Сил у 2021-2022 роках планується придбати ще чотири таких комплекси. В майбутньому ми плануємо поповнити арсенал безпілотними летальними апаратами місцевого виробництва», – сказав Валерій Залужний.

Головнокомандувач зазначив, що придбання Bayraktar – це ще пів справи.

«Тому що, по-перше, потрібно навчитися ефективно з ними працювати, по-друге, ми повинні обов'язково знати тактику по формах їх застосування. Ми повинні комплексно підходити до питання. Придбанням «Байрактара» справа не закінчується. Зараз ми вивчаємо методику використання цих апаратів. Якби ми мали досвід Азербайджану, було б набагато простіше. Визнаю, що на жаль, ми маємо дуже мало досвіду», – підкреслив Валерій Залужний.