Мінстратегпром створює Центр сертифікації продукції зі спецсталей

Мінстратегпром створює Центр сертифікації продукції зі спецсталей

Центр здійснюватиме сертифікацію та оцінку відповідності вимогам технічних регламентів продукції вітчизняних підприємств стратегічних галузей промисловості.

Центр сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства планується створити на базі державного підприємства «Український науково-дослідний інститут спеціальних сталей, сплавів та феросплавів» (УкрНДІспецсталь), яке згідно з урядовим розпорядженням № 1231-р від 11 жовтня передано до сфери управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

У Міністерстві повідомляють, що поява центру стане запорукою успішного та безпечного ведення бізнесу, виходу на зовнішні ринки. Його створення зменшити час та матеріальні затрати вітчизняних підприємств, адже раніше сертифікацію доводилося робити за кордоном.

Робота Центру має сприяти збільшенню експорту конкурентоспроможної, сертифікованої за міжнародними стандартами металопродукції зі спеціальних сталей і сплавів, а також виготовлених з них виробів, імпортозаміщенню відповідних видів продукції, насамперед для потреб оборонно-промислового комплексу.

ДП «УкрНДІспецсталь» обрали для створення центру через наявність матеріальної та науково-технічної бази, 55-річний досвід діяльності; вигідне географічне місцезнаходження – в центрі найкрупнішого промислового регіону України, налагоджене дослідно-промислове виробництво металургійної продукції спеціального призначення.