Міноборони починає створення кібервійськ

Міноборони починає створення кібервійськ

Міністерство оборони започатковує нові підходи щодо забезпечення Збройних Сил України роботизованими системами, а в рамках опанування кібердоменом збройного протиборства започатковано проєкт створення кібервійськ.

Про це під час брифінгу заявив керівник експертної групи планування та впровадження політик Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони полковник Сергій Галушко, пише АрміяInform.

Після підписання 17 вересня президентом Стратегічного оборонного бюлетеня цифрова трансформація Збройних Сил і, зокрема, автоматизація управління військами та зброєю, моніторингу, аналізу інформації, стали одним із пріоритетних напрямків розвитку оборонної сфери.

За словами Сергія Галушка, створення кібервійськ – це дуже важливий аспект, а самі війська – системоутворюючий орган для ефективних дій у кіберпросторі щодо відбиття збройної агресії та забезпечення кібероборони.

— Кібервійська повинні бути високотехнологічними, мати особовий склад, який за рівнем фахової підготовки відповідає статусу України як ІТ-держави, і здатні не тільки захищати критичну інформаційну складову в межах правового режиму звичайного чи воєнного стану. Вони мають здійснювати активну кібероборону – мінімізувати загрозу з боку агресора у такий спосіб, щоб його наступальні спроможності не були реалізовані, – зазначив полковник.