Міноборони створює Центр інновацій та оборонних технологій

Міноборони створило Центр інновацій та оборонних технологій

Міністерство оборони України перезавантажує підходи до IT-проєктів і одним з кроків має стати створення до кінця цього року Центру інновацій та оборонних технологій.

Відповідну спільну директиву підписали міністр оборони та головнокомандувач ЗСУ, повідомив гендиректор Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Мінборони Сергій Максимов під час брифінгу.

За його словами, Міноборони відходить від класичного формату дослідно-конструкторських робіт та впроваджує гібридну систему управління проєктною діяльністю.

— Розуміємо, що протягом розробки дослідно-конструкторські роботи у сфері інформаційних чи інформаційно-аналітичних систем старіє уже за рік-два. Власне, тому переходимо на короткі «спринти» з кінцевим зрозумілим результатом. Новий менеджмент проєктів передбачає наявність власних ресурсів та їх супроводження, – відзначив Сергій Максимов.

Також він повідомив, що у Міноборони провели реанімацію проєктів автоматизованих систем бойового управління, і знайшли рішення щодо майбутнього автоматизованих систем управління оперативно-стратегічного рівня, тактичної ланки, системи ситуаційної обізнаності.

Доповнення від 25.10.2021

Стало відомо, що Центр створять шляхом відновлення раніше розформованої військової частини А2724 «Аеророзвідка» (мала офіційну назву Центр впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління).