НВП «Темп-3000» виключили з Ліги оборонних підприємств

НВП Темп-3000 виключили з Ліги оборонних підприємств України

П'ятого жовтня 2021 року відбулося засідання правління громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України» на якому прийняли кілька нових членів та виключили ТОВ «Темп-3000».

Про це повідомляє пресслужба громадської організації.

Громадська спілка «Ліга оборонних підприємств України» була створена наприкінці 2016 року для захисту інтересів приватного ОПК в Україні та представлення підприємств-членів Ліги, які охоплюють різноманітні сфери оборонного виробництва.

На засіданні колегіальний орган управління об’єднанням розглянув ситуацію у вітчизняному ОПК, обсяги залучення підприємств до виконання ДОЗ у 2021 році та напрацював позицію Ліги для висвітлення головою правління під час координаційної платформи Мінстратегпрому з розвитку озброєння та військової техніки, яка відбудеться 8 жовтня.

Також до складу Ліги прийняті нові члени – ТОВ «Укртехавіа», ТОВ «Уадком» та ТОВ «Військсервіс-Волонтер», а за систематичну несплату внесків виключено ТОВ «Темп-3000».

ТОВ «Укртехавіа» – спеціалізується на виготовленні підшипників подвійного призначення для авіапромисловості. Вироби підприємства встановлюються на серійні вироби для ДП «Антонов», ПАТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес», ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор», ДП «Одеський авіаційний завод», ДП «Авіакон» та ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект».

ТОВ «Уадком» здійснює діяльність у сфері розробки та виготовлення технологічних рішень, а саме виробів оборонного призначення (дрони, станції та модулі керування, антени, контейнери корисного навантаження для безпілотних комплексів), також надає послуги з підготовки операторів безпілотних комплексів та розробки програмного забезпечення.

ТОВ «Військсервіс-Волонтер» – здійснює надання послуг з харчування особового складу ЗС України, постачання продуктів харчування Збройним Силам та Національній гвардії України, іншим військовим формуванням України. Також підприємство є виробником добових польових наборів продуктів харчування (норма №15).

Зауважимо, що діяльнсть «Військсервіс-Волонтер» супроводжується скандалами, зокрема дотичні до ринку харчування армії оглядачі повідомляють, що компанія фактично монополізувало ринок харчування армії отримавши понад 90% контрактів