НАТО висилає вісім російських дипломатів з представництва Росії при альянсі

НАТО висилає вісім дипломатів з представництва Росії при альянсі

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) прийняла рішення про скорочення російської місії при НАТО удвічі через зловмисну діяльність Росії.

За даними британського телеканалу Sky News, НАТО прийняло рішення про висилку восьми російських дипломатів та скорочення штату місії ще на дві людини. В організації вважають, що ці вісім російських дипломатів є співробітниками розвідки.

«НАТО прийняло рішення удвічі скоротити чисельність місії РФ в альянсі у відповідь на підозру в зловмисній діяльності Росії, включно із вбивствами та шпигунством. Вісім дипломатів, що вважаються негласними співробітниками розвідки, попросять на вихід, а ще дві посади будуть скорочені», – написала в Twitter редакторка телеканалу Sky News Дебора Хейнс.

Вона зауважила, що єдиний раз коли НАТО робило подібний крок, був після отруєнь у Солсбері.

Представник НАТО підтвердив телеканалу, що організація відкликала акредитацію восьми членів російської місії при НАТО, які були незадекларованими офіцерами російської розвідки.

Дві посади, які були скорочені, наразі є вакантними. Очікується, що вісім російських дипломатів, які втрачають акредитацію, покинуть Брюссель до кінця місяця.

Наразі чисельність російського постійного представництва при НАТО становить двадцять осіб. Після висилання дипломатів та скорочення залишиться десять чоловік.