Міноборони закупило лише третину пального від потреби

Міноборони закупило лише третину пального від потреби

День іде за днем, рік добігає кінця, до нового року залишається 87 днів, а пального для Збройних Сил України закуплено лише на третину від суми, яку держава надала для цієї мети.

Про це повідомляє експерт Проєкту реформи оборонних закупівель за підтримки Міністерства оборони Великої Британії Неллі Стельмах.

Експерти проаналізували публічні оборонні закупівлі у системі публічних закупівель «Прозорро», які здійснюються Міністерством оборони України та іншими замовниками в сфері безпеки і оборони за результатами періоду 01.01 – 30.09.2021 року.

«Хотіла написати багато, але якось ніяково. Лише питання – це навмисний саботаж, або невміння/небажання працювати. Дані станом на 01.10.2021. P.S. Сьогодні оприлюднили контракт ще на 311 млн, але це дуже мало, щоб закрити питання. І в цьому контракті, укладеному 05.10, частина продукції мала бути поставлена до 01.10», – написала пані Стельмах у фейсбук.

Доповнення: Заступник міністра оборони Олександр Носов повідомив, що економлять на закупівлях пального, щоб вистачило грошей платити військовим грошове забезпечення.

Аналітична довідка про стан закупівель Міністерства оборони України та сектору безпеки і оборони за період 01.01 – 30.09.2021 року: