Рух опору створять у кожному районі, – Галаган

Рух опору створять у кожному районі, – Галаган

Україна має бути готова до вторгнення і подальшої ескалації з боку Російської Федерації, для цього по всій території країни готуватимуть рух опору.

Про це в інтерв'ю USCC розповів командувач Сил спеціальних операцій Григорій Галаган.

— Згідно закону про національний спротив ССО є ключовим родом сил, що відповідає за підготовку і організацію Руху опору. Нам дається право на тих законних підставах забезпечити соціальний захист людей, які приймають участь, а також і організувати сам порядок руху опору та проведення певних заходів. Тим більше, що у нас майже 130 районів по новому районуванню і відсутність загрози вторгнення і подальшої ескалації з боку Російської Федерації ніхто не гарантує. Ми повинні бути готові, в кожній області. В тих, які не є окупованими і в тих, які знаходяться під окупацією.

Питання організації спротиву там — це важливий момент і важливий аспект нашої діяльності. І на Сили спеціальних операцій ця функція покладена, а якщо вона покладена, то ми повинні робити це в правовому полі. Все законодавчо, будуть прописані положення про рух опору. Звичайно це конфіденційна інформація і говорити про подробиці з цього приводу я не маю права, але цей процес поставлено мною на одне із ключових місць: і формування, і розвиток, і захист людей, які вже приймають участь. Тобто для мене це пріоритет.

Нагадаємо, що для формування руху опору чисельність Сил спеціальних операцій з 1 січня 2022 року буде збільшена на 1000 військовослужбовців.

Раніше Ukrainian Military Pages писали, що для того щоб запрацювала оновлена територіальна оборона та рух опору, згідно з Законом «Про основи національного спротиву», різними відомствами мають бути підготовлені близько 20 нормативно-правових актів.