Не важливі будуть дороги, якщо ними їздитиме ворог

Не важливі будуть дороги, якщо ними їздитиме ворог

Нардеп Роман Костенко («Голос») пропонує частину запланованого на 2022 рік бюджету будівництва доріг направити на фінансування прикордонників, Нацгвардії, розвідки та СБУ.

Як Ukrainian Military Pages вже писали Верховна Рада розглядає поправки до проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 рік (№ 6000). Загалом було подано 3284 пропозиції комітетів та народних депутатів, пише Голос України.

На думку Костенка, частину коштів, які пропонується витратити на будівництво доріг, потрібно спрямувати на фінансування прикордонної служби. «Не важливі будуть дороги, якщо ними їздитиме ворог», – сказав він. Крім того, депутат закликав збільшити фінансування Національної гвардії, Головного розвідувального управління та Служби зовнішньої розвідки, СБУ, Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації, Міністерства у справах ветеранів.

Нагадаємо, що проєкт бюджету передбачає видатки на безпеку і оборону в розмірі 5,95% від внутрішнього валового продукту, що складає 319,4 млрд грн, з них 131 млрд грн на Міноборони, 13,9 млрд на Нацгвардію, 14,7 млрд на Держприкордонслужбу, 16 млрд на СБУ.

Олексій Гончаренко (ЄС) запропонував збільшити оборонні видатки на 132,5 мільярда гривень, спрямувавши їх на виплати військовослужбовцям Збройних Сил України та на збільшення витрат для забезпечення армії сучасним озброєнням передових вітчизняних розробок.

20 жовтня Верховна Рада схвалила проєкт бюджету у першому читанні прийнявши постанову №6000-П, якою затвердила ключові параметри, що мають бути обов’язково враховані при доопрацюванні бюджету Кабміном до другого читання, що має відбутися до 20 листопада.