Україна отримала чергову партію військової допомоги

Україна отримала чергову партію військової допомоги

У ніч з 17 на 18 жовтня в Україну прибула друга партія додаткової військово-технічної допомоги від США, щодо якої домовились під час нещодавнього візиту Президента Зеленського до США.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Перша партія, що прибула 10 жовтня, включала медичне майно, засоби радіолокаційного спостереження, високоточне озброєння, а також інше озброєння та боєприпаси, зокрема 40-мм гранатометні постріли M430A1 HEDP, 7,62×51-мм набої та набої калібру 12,7×99-мм (.50 BMG).

— Станом на сьогодні здійснюється розвантаження другої партії товарів, які надійшли в межах даної угоди. З метою досягнення повної взаємосумісності Збройних Сил України із країнами-членами НАТО, Кабінетом Міністрів України реалізовано ініціативу Президента України щодо постачання медичного майна та озброєння із боєприпасами, — зазначив представник Медичних сил ЗСУ полковник медслужби Олександр Матійчук.

Найближчим часом очікується надходження ще однієї, третьої партії вантажу від Уряду США.

Загальна сума матеріальних засобів від США Україні за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Президента Володимира Зеленського до США, становить 60 млн дол. Вона надається додатково до раніше погодженого обсягу у 250 млн дол.

Україна отримала чергову партію військової допомоги Україна отримала чергову партію військової допомоги Україна отримала чергову партію військової допомоги Україна отримала чергову партію військової допомоги Україна отримала чергову партію військової допомоги