ВМС України почали освоєння корветів типу ADA

ВМС України почали освоєння корветів типу ADA

Українські військові моряки почали практично освоювати перспективні корвети проєкту MILGEM типу Ada, перший з яких має увійти до складу ВМС України у 2024 році.

Зокрема група українських офіцерів пройшла стажування на аналогічному турецькому корветі, повідомляє інформаційна агенція Міністерства оборони України «АрміяInform».

Повідомляється, що під час стажування офіцери ознайомилися з організацією корабельної служби, основними системами корабля та технічними засобами, що забезпечують живучість і непотоплюваність судна. Військові опановували прийоми та способи керування корветом у різних умовах, зокрема під час маневрування як одиничним кораблем, так і у складі з’єднання.

ВМС України почали освоєння корветів типу ADA

Всього українські військові хочуть отримати чотири кораблі такого типу. Контракт на виготовлені перших двох корветів було підписано у грудні 2020 року. Будівництво головного корвета почалося з 28 квітня 2021 року, коли відбулось різання першої сталі. Урочиста церемонія закладки кіля відбулась 7 вересня, на той момент вже було сформовано декілька секцій корпусу. За графіком, з квітня 2022 року почнеться встановлення обладнання.

ВМС України почали освоєння корветів типу ADA

Раніше повідомлялось, що українські корвети отримають американські протикорабельні ракети Harpoon, зенітний ракетний комплекс малої дальності MBDA VL MICA, 76-мм універсальну артилерійську установку Leonardo Super Rapid, 35-мм зенітний артилерійський комплекс Rheinmetall Millennium, 12,7-мм дистанційно керовані кулеметні установки Aselsan STAMP і 324-мм торпедні апарати з протичовновими торпедами MU90 Impact.

ВМС України почали освоєння корветів типу ADA ВМС України почали освоєння корветів типу ADA ВМС України почали освоєння корветів типу ADA