Міноборони розробляє чергову Концепцію забезпечення житлом військовослужбовців

Міноборони розробляє чергову Концепцію забезпечення житлом військовослужбовців

У грудні цього року військове відомство має представити Концепцію забезпечення житлом військовослужбовців ЗСУ та членів їх сімей, яку затвердять указом президента.

Це передбачає План пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, що був затверджений 24 березня 2021 р. розпорядженням Кабінету Міністрів України № 276-р (крок №704).

Попри те, що завдання було визначено ще у березні, у Міністерстві оборони схоже не квапились його виконувати. Адже лише 28 жовтня було видано наказ Міноборони №333 «Про створення робочої групи з розробки Дорожньої карти забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України», яка й має представити проєкт Концепції у грудні.

Очолив робочу групу начальник Головного управління майна і ресурсів.

Згідно з цим наказом, робоча група має представити проєкт Дорожньої карти забезпечення житлом військовослужбовців ЗС України у двотижневий термін.

Зауважимо, що у 2018 році, за дорученням Президента України Петра Порошенка, проєкт такого документу вже був розроблений Міністерством оборони та презентований у жовтні 2018 році. Його текст публікували Ukrainian Military Pages.

Тоді передбачалося припинити постановку військових на квартиру чергу, а для розв'язання житлових питань запровадити виплату одноразової грошової допомоги, але лише для тих військовослужбовців, яких буде прийнято на службу починаючи з 1 січня 2020 року. Допомогу передбачалось виплачувати при набутті 20 років календарної вислуги (тобто перші виплати мали початись лише 2040 році). Тих військових, які вже перебувають у квартирній черзі передбачалось забезпечити квартирами, за існуючим наразі порядком, до 2040 року.

Тоді концепція так і залишилась проєктом, а квартирна черга існує й досі.