«Антонов» отримав державний контракт на постачання Ан-32

Антонов отримав державний контракт на постачання Ан-32

Державне підприємство «Антонов», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», 17 грудня уклало контракт на постачання протипожежного літака Ан-32П для ДСНС України.

У протипожежний літак мають перебудувати Ан-32Б (серійний № 3604), що був виготовлений у 2011 році та перебуває у власності заводу. Вартість робіт складе 470 млн грн. Фінансування здійснюватиметься за допомогою кредитів під державні гарантії. Термін постачання – 18 місяців з дати залучення першого траншу за кредитним договором.

Також було підписано Меморандум про співпрацю і взаємодію з Міністерством внутрішніх справ України. Згідно з яким, Концерн (який з 9 грудня перебуває у стадії припинення) і МВС зобов'язуються підтримувати модернізацію Державним підприємством «Антонов» літаків Ан-32 до протипожежного варіанта Ан-32П з використанням складових частин і компонентів суто українського виробництва, а також технічне супроводження їх подальшої експлуатації тощо.

Ан-32П призначений для гасіння лісових пожеж, транспортування і десантування пожежників і спеціального спорядження, обладнання та вантажів. Літак здатний нести близько 8000 літрів вогнегасної рідини у чотирьох зовнішніх змінних баках.

Антонов отримав державний контракт на постачання літака Ан-32

Нагадаємо, що «Антонов» намагався продати цей літак ДСНС ще у 2019 році.