Естонія передасть Україні польовий шпиталь

Естонія передасть Укераїні польовий шпиталь

У четвер, 9 грудня, під час 14-ї щорічної конференції з питань медицини військових конфліктів і катастроф, яка триває в Естонії, естонська сторона оголосила про наміри передати ЗС України мобільний шпиталь другого ешелону.

За стандартами НАТО, шпиталь другого ешелону (Role/Echelon 2) зазвичай надається підрозділу рівня бригади або більше, хоча медична підтримка може надаватися й залежно від оперативних вимог. Шпиталь має забезпечити евакуацію з медпунктів першого ешелону (Role/Echelon 1), сортування та реанімацію, лікування та утримання пацієнтів до повернення на службу чи евакуації, а також надавати невідкладну стоматологічну допомогу.

За словами командувача Медичних сил Збройних Сил України бригадного генерала медичної служби Тетяни Остащенко, незабаром за кордоном розпочнеться фахова підготовка українського персоналу, який надалі працюватиме саме у таких мобільних шпиталях.

Планується, що передача шпиталю Збройним Силам України відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, що вчора міністр національної оборони Литви привіз до України першу частину військової допомоги, що складається з 490 бронежилетів і тактичних поясів.