Литва доставила в Україну військову допомогу

Литва доставила в Україну військову допомогу

У середу, 8 грудня, до Києва прибув Міністр національної оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас, який передав партію військової допомоги для української армії.

Про це повідомляє пресслужба литовського оборонного відомства.

Вантаж до Києва було доставлено військово-транспортним літаком. Зазначається, що це перша частина допомоги, яка надійде згідно з ухваленим у жовтні рішенням Уряду Литовської Республіки, за яким Україна отримає 490 бронежилетів та балістичні ремені.

Литва доставила в Україну військову допомогу

Раніше повідомлялось, що українська армія отримає 490 бронежилетів на суму 617 801 євро, а також балістичні ремені загальною вартістю 59 290 євро.

У рамках візиту планується провести перемовини делегацій оборонних відомств та підписання Олексієм Резніковим і Арвідасом Анушаускасом Меморандуму про взаєморозуміння між Міноборони України, Міноборони Грузії та Міністерством національної оборони Литовської Республіки щодо групи з аналізу кіберзагроз при регіональному центрі кіберзахисту. Грузинською стороною меморандум буде підписано пізніше.

Нагадаємо, що у червні Литва вже передала Україні бронежилетів на батальйон. Також ця країна неодноразово передавала Україні боєприпаси для стрілецької зброї радянського виробництва, що більше не використовується литовською армією.