До України прямує чергова військова допомога США

До України прямує чергова військова допомога США

Американські військові повідомили, що до України прямує чергова партія матеріально-технічної допомоги від США для виконання бойових завдань українськими військовими.

Про це повідомляє пресслужба оперативного командування «Південь», де відбулася робоча зустріч Аташе Морської піхоти при Посольстві США в Україні підполковника Даніеля Ширлінга та Військово-морського Аташе коммандера Пітера Меллорі з начальником управління підготовки ОК «Південь» та офіцерами управління.

Під час візиту сторони обговорили безпекову ситуацію у південному регіоні України та напрямки співробітництва зі США. Найбільшу увагу приділили питанням підготовці українських військових за участі американських інструкторів. Також американці зазначили, що до України прямує чергова партія допомоги від США для виконання бойових завдань українськими військовими.

До України прямує чергова військова допомога США

Нагадаємо, що у жовтні-листопаді до України надійшли чотири партії військово-технічної допомоги від США, що включали засоби радіолокаційного спостереження, протитанкові керовані ракети FGM-148 «Джавелін», 12,7×99-мм (.50 BMG) та 7,62×51-мм набої, постріли до автоматичних гранатометів, армійські аптечки та інше.

Наприкінці листопада американські ЗМІ повідомили, що США вивчають можливість передачі Україні додаткового пакета військової допомоги, куди можуть увійти протитанкові ракети Javelin, міномети та переносні зенітні ракетні комплекси (ПЗРК) типу Stinger. Крім того, Україна може отримати гелікоптери Мі-17, які раніше планували відправити до Афганістану.