На Львівщині відкрили школу самохідної артилерії

На Львівщині відкрили школу самохідної артилерії

У складі 356-го навчального артилерійського полку 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ створено Школу самохідної артилерії.

Як розповів АрміяInform тимчасовий виконувач обов’язків командира полку підполковник Роман Забава, школа готуватиме штатні розрахунки 122-мм самохідних артустановок 2С1 «Гвоздика», 152-мм 2С3 «Акація», 2С5 «Гіацинт-С» та 2С19 «Мста-С», а також 203-мм САУ 2С7 «Піон».

— Одночасно тут може навчатися близько сотні військовослужбовців. Після її закінчення вони отримають сертифікат 1-го кваліфікаційного рівня, який, зокрема, може вплинути на підвищення їхнього грошового забезпечення, – підкреслив Роман Забава.

За словами начальника Школи самохідної артилерії підполковника Євгена Кравченка, навчання фахівців-артилеристів розраховане на один місяць. Більша частина часу, а це майже 70 %, буде виділена на практичну підготовку.

— Перші 9 діб триватиме індивідуальна підготовка за напрямками: командир гармати, навідник, номер обслуги та механік-водій. Після цього почнеться колективна підготовка у складі зведених або штатних розрахунків. Вінцем курсу стануть бойові стрільби штатним артилерійським пострілом, – розповів Євген Кравченко.

Вже в середині січня до новоствореної Школи самохідної артилерії прибуде перша партія фахівців для опанування артилерійськими премудрощами та вдосконалення своїх навичок.

До речі, це не перша школа, створена у 356-му полку для підготовки кваліфікованих кадрів артилерійських підрозділів. Тут вже працюють Школа протитанкової артилерії та Школа підготовки мінометників. Наступного року тут також відкриють Школу реактивної артилерії.