Росія збудує в Криму новий військовий полігон

Росія збудує в Криму новий військовий полігон

Російська Федерація анонсувала будівництво на території окупованого Криму нового військового полігону для Повітряно-десантних військ. Він матиме назву «Старокримський».

Про це 31 грудня повідомила пресслужба Повітряно-десантних військ РФ.

Усього наступного року сплановано близько 100 заходів підготовки органів управління, у тому числі проведення командно-штабних навчань з усіма з'єднаннями та військовими частинами Повітряно-десантних військ. Триватиме нарощування бойового потенціалу. У 2022 році кілька десантно-штурмових та артилерійських підрозділів переозброїть на сучасну техніку, будуть обладнані нові полігони «Синя Осока» в Іванівській області та «Старокримський» у Республіці Крим.

Нагадаємо, що цього року російський окупаційний режим розпочав будівництво нового військового містечка у Феодосії для розміщення 56-го десантно-штурмового полку, який переформовують з бригади та передислоковують з Волгоградської області.

До кінця року полк мав отримати об'єкти першої черги: штаб, два солдатських гуртожитки (на 600 осіб), їдальню на 750 місць, два контрольних-пропускних пункти (КПП) і контрольно-технічний пункт (КТП).

Місце дислокації колишньої 56-ї бригади у містечку Камишин займуть військові частини 20-ї гвардійської дивізії, рішення про формування якої прийнято навесні цього року.