Прикордонникам передали броньовик, що «застряг» на митниці

Прикордонникам передали броньовик, що застряг на митниці

Київська митниця передала Держприкордонслужбі турецький бронеавтомобіль класу MRAP (із захистом від мін та засідок), який власники не змогли оформити при ввезенні в Україну.

Броньовик Turkar Buffalo потрапив на територію України у 2016 році. Разом з легкою вантажівкою Turkar CCVTECH, автомобіль тестувався українськими прикордонниками, які шукали захищений транспорт для служби у зоні проведення антитерористичної операції.

Прикордонники випробовують автомобілі TURKAR

Проте після 30 денних випробувань рішення про закупівлю так і не прийняли. Водночас до Туреччини бронеавтомобіль теж не зміг повернутися.

Як повідомила Київська митниця, у 2016 році через відсутність у власника дозвільних документів бронеавтомобіль не був оформлений одразу. Згодом його заявили в режим митного складу, де він зберігався протягом трьох років. Однак, термін зберігання, визначений Митним кодексом України, добіг кінця, а власник цього транспортного засобу так і не звернувся для його митного оформлення. Після цього машина була передана в дохід держави та зберігалася на складі Київської митниці.

А 13 грудня 2021 року на підставі урядового розпорядження, митниця безоплатно передала MRAP Державній прикордонній службі України.