Авіації дозволили стріляти ракетами РС-80, але не всій

Авіації дозволили стріляти ракетами РС-80

За два роки після прийняття на озброєння некерованих авіаційних ракет РС-80 вони набули часткової готовності до застосування – зняті майже всі обмеження. Але ні для Су-27 та Су-25.

Про це повідомляє пресслужба Державної акціонерної холдингової компанії «Артем».

«У наказі на прийняття на озброєння ракет типу РС-80 була низка обмежень на застосування. Тому протягом останніх декількох років проводилась низка додаткових випробувань з метою зняття цих обмежень. Станом на 01.01.2022 року за результатами додаткових випробувань для гелікоптерів Мі-2МСБ, Мі-8МСБ-В та літаків Су-24 повністю зняті обмеження на застосування ракет типу РС-80», – йдеться у повідомленні.

Водночас винищувачі Су-27 і штурмовики Су-25 поки не зможуть застосовувати РС-80.

«По Су-27 проведена перша черга випробувань та на 2022 рік запланована друга. Також на 2022 рік плануються випробування на літаках Су-25», – повідомляє виробник.

Нагадаємо, що у 2019 році на озброєння Збройних Сил України були прийняті 80-мм некеровані авіаційні ракети РС-80 з кумулятивно-осколковою бойовою частиною (що являє собою поліпшену версію радянської НАР С-8КОМ).

РС-80 призначені для озброєння літаків, гелікоптерів, а також наземних платформ з використанням штатних пускових блоків. Вони призначені для знищення живої сили противника, бронетехніки, укріплень та ін.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»