В Іспанії почалося виробництво «Драконів»

В Іспанії почалося виробництво Драконів

Компанія General Dynamics оголосила про початок серійного виробництва бронемашин Dragon.

На спільному підприємстві General Dynamics European Land Systems (GDELS) – Santa Bárbara Sistemas, розташованому у місті Трубія, відбулася урочиста церемонія різання першої бронесталі. Перші серійні «Дракони» іспанська армія отримає у другорму півріччі 2022 року.

У 2015 році Міноборони Іспанії обрало БТР Piranha 5, виробництва компанії General Dynamics, як базову платформу для нової колісної бойової машини піхоти, згодом названої Dragón. Тоді планувалося, що виробництво машин розпочнеться у 2017 році, але через низку проблем у 2020 році перший тендер скасували. Водночас друга спроба була успішна.

На першому етапі іспанська армія замовила консорціуму Tess Defense 348 машин у різних модифікаціях. Нові бронетранспортери повинні замінити колісні бронетранспортери BMR-600, розвідувальні машини VEC-25, бронетранспортери M113 та машини на їх базі.

Tess-Defence – це консорціум, що об'єднує компанії GDELS-Santa Bárbara Sistemas, Indra Sistemas, Sapa Operaciones та Escribano Mechanical & Engineering.

Перший етап виробництва бронетранспортерів забезпечуватиме зайнятість 900 прямих робочих місць у Трубії до 2023 року та ще 4500 непрямих робочих місць.

Повідомляюється, що GDELS-Santa Bárbara Sistemas впродовж 2020-2023 років інвестує 14 мільйонів євро в модернізацію фабрики у Трубії, зокрема придбають сучасне обладнання.