РФ перекинула у Казахстан системи радіоелектронної боротьби

РФ перекинула у Казахстан системи радіоелектронної боротьби

Російська Федерація відправила до Казахстану, у складі свого військового контингенту, системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) РБ-531Б «Инфауна» та РБ-341В «Леер-3».

Обидві станції, а також мобільні телекомунікаційні комплекси було помічено під час завантаження техніки на літаки, повідомляє Мілітарний.

Комплекси РБ-531Б розроблено для радіорозвідки та постановки перешкод засобам радіозв’язку у діапазоні ультракоротких хвиль (УКХ).

РФ перекинула у Казахстан системи радіоелектронної боротьби Російська станція РЕБ Р-531Б «Инфауна». Фото з відкритих джерел

Комплекс має забезпечувати захист від радіокерованих мінно-вибухових пристроїв шляхом установки загороджувальних радіоперешкод і захисту сусідніх машин від прицільного вогню противника постановкою аерозольної завіси.

РБ-341В «Леер-3» призначений для придушення GSM-зв’язку за допомогою перешкод, які передаються з безпілотного літального апарата або скидуваного пристрою.

РЕБ РБ-341В «Леер-3» військових Росії під час перекидання до Казахстану. Січень 2022. Фото: ЗМІ РФ
РЕБ РБ-341В «Леер-3» військових Росії під час перекидання до Казахстану. Січень 2022. Фото: ЗМІ РФ

Мобільні телекомунікаційні комплекси (МТК) призначені для забезпечення пунктів управління послугами засекреченого відеоконференцзв’язку та засекреченої відеотрансляції з можливістю виходу до мережі АТС-Р Міноборони РФ через станцію супутникового зв’язку та по кабельним лініям прив’язки, при його функціонуванні як у складі вузла зв’язку, так і автономно.

Мобільний телекомунікаційний комплекс МКТ ЗС РФ перед відправкою до Казахстану. Січень 2022. Фото: ЗМІ РФ
Мобільний телекомунікаційний комплекс перед відправкою до Казахстану. Січень 2022. Фото: ЗМІ РФ

Нагадаємо, що 6 січня Голова Ради колективної безпеки ОДКБ – прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що «у зв'язку зі зверненням Президента Казахстану Токаєва та через загрозу національній безпеці та суверенітету Республіки Казахстан, викликаної у тому числі втручанням ззовні, Рада колективної безпеки ОДКБ відповідно до статті 4 Договору про колективну безпеку прийняла рішення направити Колективні миротворчі сили ОДКБ до Казахстану на обмежений за часом період з метою стабілізації та нормалізації обстановки у цій країні».

До складу КМС ОДКБ увійде 3 600 військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, Республіки Білорусь, Республіки Вірменія, Республіки Таджикистан та Киргизької Республіки.