Стало відомо кому ще підвищили грошове забезпечення в ЗСУ

Стало відомо кому ще підвищили грошове забезпечення в ЗСУ окрім медиків

Як й обіцяв міністр оборони України Олексій Резніков, з 1 січня 2022 року грошове забезпечення окрім медиків підвищили й ще деяким окремим категоріям військовослужбовців.

Цілком очікувано це стали льотчики. При цьому виплати зростуть на 10-16 тис. грн.

«Розвиток військової авіації і ППО – це один з наших пріоритетів. Бойова авіація – це в першу чергу люди. Це фахівці високої кваліфікації, в підготовку яких держава інвестує значні ресурси. Я вже відзначав, що минулого року нам вдалося на 2,5 млрд грн збільшити бюджет Міноборони. Ці кошти будуть спрямовані на перший етап підвищення грошового забезпечення для низки категорій військових. Ми вже підвищили виплати для практикуючих медиків. Пілоти у ЗСУ з 1 січня так само будуть отримувати конкурентні виплати не тільки в середньому по економіці, але й співставні з колегами в інших відомствах сектору нацбезпеки та оборони. Готуючи системну реформу грошового забезпечення, продовжуємо працювати над покроковим підвищенням виплат в межах тих ресурсів, які залучаємо», – сказав Олексій Резніков.



Також він зазначив, що до кінця січня будуть ще рішення у цій сфері.

«Наша мета – протягом року поступово підготуватися до синхронної реалізації у 2023 році кадрової реформи та реформи грошового забезпечення у рамках тих завдань, які ставить Президент України», – наголосив міністр.

Тобто розділення військових на тих хто отримуватиме більше, а кому не пощастило, продовжиться. При цьому у Міноборони чомусь вирішили видавати інформацію порціями – вчора про медиків, сьогодні про льотчиків. Ну що ж, до кінця січня ще два тижні, тримайте кулаки й можливо саме вашу військову спеціальність назвуть наступною у цій «лотереї».

Нагадаємо, що схожа система грошового забезпечення була за президентства Януковича, тоді виплачували 100% надбавку тим хто служив у Криму, а також льотичкам і десантникам.

Щодо згаданої міністром кадрової реформи, яка дозволить у 2023 році підняти грошове забезпечення вже всім військовим, а не лише обраним, читайте тут »»

Водночас дві петиції (перша, друга) на президентському сайті, що вимагають підняти грошове забезпечення всім військовослужбовцям з січня 2022 року, вже набрали 14 і 11 тисяч голосів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»