Ми-8МСБ-В отримав протитанкові можливості

Ми-8МСБ-В отримав протитанкові можливості

Завершено державні випробування комплексу керованого ракетного протитанкового озброєння 524Р у складі гелікоптеру Ми-8МСБ-В, що здатен вражати танки на дальності до 7 км.

Під час випробувань, які проводились Державним науково-дослідним інститутом випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, було виконано пуски понад 30 керованих ракет Р-2В з відстані більш як 6,5 км.

Ми-8МСБ-В отримав протитанкові можливості

У результаті випробувань військові отримали експериментальні дані, які після обробки нададуть відповідь щодо відповідності основних бойових, технічних та експлуатаційних характеристик дообладнаного гелікоптера вимогам замовника.

Довідка. Комплекс керованого ракетного протитанкового озброєння 524Р у складі гелікоптеру Ми-8МСБ-В призначений для цілодобового огляду, виявлення, розпізнавання та автоматичного супроводження наземних та повітряних рухомих і нерухомих цілей, та бойового застосування ракет Р-2В і Р-2ОФ (КБ «Луч»), що здатні вражати ціль на дальності до 7 км.

До складу комплексу 524Р входить підвісна прицільна станція ПМ-ЛКТ від черкаського ДП «НВК «Фотоприлад». Вона забезпечує виявлення та розпізнавання наземних цілей на відстані до 10 км та формування лазерного поля для наведення ракет на відстані до 7,5 км.

Черговий етап випробувань гелікоптерного протитанкового ракетного комплексу

Нагадаємо, що минулого року, українські компанії «Мотор Січ» та «Оборонні технології» домовились з компанією Aselsan про постачання оптико-прицільних станцій CATS та інтеграцію турецьких ракет на гелікоптери серії Ми-8.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»