Кулемети і карабіни — Канада передає Україні зброю

Кулемети і карабіни — Канада передає Україні зброю

Канадський уряд схвалив передачу Україні додаткової військової допомоги, що включатиме летальну зброю та боєприпаси для захисту від російської агресії.

Про це повідомляє канадський урядовий сайт.

«Канада передасть Збройним Силам України летальну зброю та різні предмети підтримки на понад 7 мільйонів доларів. Це обладнання включає кулемети, пістолети, карабіни, 1,5 мільйона патронів, снайперські гвинтівки та різне супутнє обладнання», – йдеться у повідомленні.

Канадський карабін C8
Канадський карабін C8 (версія гвинтівки С7 у варіанті карабіну)

Міністерка національної оборони Аніта Ананд повідомила, що Канада передасть ЗСУ озброєння та іншу допомогу на суму близько 7,8 мільйона канадських доларів (6,1 дол. США).

Нагадаємо, що на початку лютого канадський уряд відправив до України партію нелетальної військової допомоги, що включала засоби спостереження та розвідки, логістичного забезпечення та засоби індивідуального захисту (бронежилети).

Також нагадаємо, що США вже поставили Україні мільйони боєприпасів натовських калібрів і постачання наразі продовжується. Це зокрема патрони 12,7×99 мм, 7,62×51 мм та 5,56×45 мм. Крім того, поставлені постріли до 40-мм автоматичних гранатометів Mark 19.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»