Додаткові 16,3 млрд грн на оборону — 11,8 на ЗСУ, 4,5 на МВС

Проєкт бюджету-2022: порівняння видатків на силовиків

Днями ми писали про чотири подані законопроєкти щодо збільшення бюджету Міноборони, але на той час текст одного з них був відсутній, тому про нього поговоримо зараз.

Законопроєкт № 7012-2, зареєстрований 11 лютого головою парламентського Комітету з нацбезпеки, «слугою народу», Олександром Завітневичем, серед інших передбачених у ньому змін, пропонує збільшити бюджет Міністерства оборони на 11,8 млрд грн, бюджет Міністерства внутрішніх справ — на 4,5 млрд грн.

У пояснювальній записці зазначається, що проєкт «передбачає збільшення доходів спеціального фонду державного бюджету на 239 млрд грн з відповідним збільшенням видатків спецфонду на вирішення невідкладних задач».

Додаткові видатки на Міністерство внутрішніх справ будуть розподілені між розпорядниками коштів системи МВС за рішенням Кабінету Міністрів України.

Міноборони виділені гроші використовуватиме для збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, відновлення непорушних запасів обмундирування, індивідуальних засобів захисту, а також виконання завдань територіальної оборони.

Зауважимо, що саме Міноборони просить 11,8 млрд та коротко нагадаємо про інші проєкти.

Законопроєкт № 6542 (ЄС) — збільшення бюджету Міноборони на 50 млрд грн, кошти з «великого будівництва» доріг (27 млрд) та 23 млрд — з коштів наданих Україні у 2021 році від МВФ в рамках програми спеціальних прав запозичень.

Законопроєкт № 7012 (Голос) — 9 млрд грн, за рахунок коштів перевиконання доходів загального фонду держбюджету за січень 2022 року;

Законопроєкт № 7012-1 (Гетманцев) — 11,6 млрд грн, з надходжень від сплати податку на додану вартість, а також за рахунок [розширення] фіскального простору.

Зауважимо, що всі згадані проєкти подані до виходу Указу Президента України №53/2022 від 14.02.2022 року «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства», який передбачає підвищення з 1 березня грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»