Відеозвернення про евакуацію «Л/ДНР» записали заздалегідь

Відеозвернення про евакуацію Л/ДНР записали заздалегідь

Відеозвернення ватажків так званих ЛНР та ДНР про евакуацію жителів Донбасу, які були ними оприлюднені 18 лютого, насправді записані ще 16-го лютого – до початку ескалації.

Про це повідомляє «Мілітарний».

У ході аналізу відео встановлено, що відеозвернення глав «ЛНР» та «ДНР» Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника були підготовлені заздалегідь. Зокрема звернення Пасічника було зроблено 16 лютого о 15-тій годині, а Пушиліна – о 17-тій годині того ж 16 лютого.

А вже наступного, 17 лютого, російські окупаційні сили розпочали безпрецедентну за останні роки ескалацію на Донбасі – понад 50 обстрілів, 39 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Снаряди потрапили у дитячий садочок у Станиці Луганській та на територію ліцею у смт Врубівка, чудом ніхто не загинув. А 18 лютого обстріляли КПВВ «Щастя», де під обстріл потрапила гуманітарна колона ООН (UNHCR).

Водночас кремлівські маріонетки заявили про загрозу наступу української армії та 18 лютого оголосили евакуацію населення окупованих районів до Ростовської області Російської Федерації «у зв'язку з ускладненням воєнної обстановки».

При аналізі також було встановлено, що відео зі зверненням Леоніда Пасічника зберігалось на комп’ютері у теці під назвою «Бросок мангуста», що ймовірно є назвою спецоперації.

Окупанти записали відеозвернення про евакуацію ще до початку ескалації

Час запису відео:

Окупанти записали відеозвернення про евакуацію ще до початку ескалації

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»