«ЛНР» і «ДНР» оголосили загальну мобілізацію

ЛНР і ДНР оголосили загальну мобілізацію

Ватажки так званих ЛНР та ДНР Леонід Пасічник і Денис Пушилін 19 лютого оголосили загальну мобілізацію. Напередодні указ про проведення військових зборів у РФ підписав Путін.

Пасічник і Пушилін поширили відповідні відеозвернення, а також оприлюднили тексти «указів».

У цих «документах» йдеться про призов громадян і постачання техніки для забезпечення потреб «збройних сил та інших військових формувань та органів», а також «переведення економіки на функціонування в умовах воєнного часу у зв'язку з безпосередньою загрозою агресії з боку Збройних Сил України».

Відомо, що напередодні указ про призов громадян РФ на військові збори підписав Президент Росії. Варто зауважити, що збори дозволяють провести приховану мобілізацію.

ЛНР і ДНР оголосили загальну мобілізацію

Нагадаємо, що вчора у «ЛНР» і «ДНР» оголосили «централізовану евакуацію». При цьому, як з'ясувалося при аналізі, відео зі зверненнями Пасічника і Пушиліна було записано, ще до початку ескалації – 16 лютого.

А вже наступного, 17 лютого, російські окупаційні сили розпочали безпрецедентну за останні роки ескалацію на Донбасі – понад 50 обстрілів, 39 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Снаряди потрапили у дитячий садочок у Станиці Луганській та на територію ліцею у смт Врубівка, чудом ніхто не загинув. А 18 лютого обстріляли КПВВ «Щастя», де під обстріл потрапила гуманітарна колона ООН (UNHCR).

Водночас кремлівські маріонетки заявили про загрозу наступу української армії та 18 лютого оголосили евакуацію населення окупованих районів до Ростовської області Російської Федерації «у зв'язку з ускладненням воєнної обстановки».

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»