У Полтаві відкрили Школу фахівців зв’язку та кібербезпеки

У Полтаві відкрили Школу фахівців зв’язку та кібербезпеки

Навчальний заклад відкрито на базі 179-го об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку. До навчання вже приступило близько 50 військовослужбовців ЗС України.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу.

— Наш навчальний заклад має широкий спектр завдань та можливостей – розповів начальник школи підполковник Сергій Михайліченко. – Протягом двомісячного терміну у нас проходитиме підготовка як сержантів базового рівня, так і начальників комплексних апаратних зв’язку. Упродовж фахової підготовки за спеціальностями курсанти опановуватимуть і програму розвитку командирських якостей ланки молодших командирів.

Як зазначив офіцер, навчальні програми та матеріально-технічна база школи не лише у повному обсязі адаптовані до стандартів NATO. Вони також складені з урахуванням досвіду бойових дій. Усі викладачі та інструктори школи мають досвід виконання завдань в АТО/ООС.

Новацією, що підвищує привабливість навчання у школі, стало посилене вивчення іноземної мови. Це має сприяти розвитку комунікації з іноземними колегами за фаховими напрямками.

Серед пріоритетів підготовка фахівців зв’язку для миротворчих підрозділів. Зокрема, найближчим часом у школі розпочнуть навчання 40 зв’язківців – кандидатів до складу окремого гелікоптерного загону Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»