ЗСУ модернізують станцію розвідки «Кольчуга»

ЗСУ модернізує станцію розвідки Кольчуга

Приватна компанія НВК «Спеціальне конструкторське бюро «Таргет» отримала від Міноборони контракт на ремонт і модернізацію станції радіотехнічної розвідки «Кольчуга».

Про це повідомляє Оборонно-промисловий кур'єр з посиланням на заступника директора ТОВ «Науково-виробничий комплекс «СКБ «Таргет» Віталія Яковлева.

За його словами, йдеться про те, щоб суттєво підвищити характеристики станції пасивної радіоелектронної розвідки. Він зазначив, що в майбутньому не виключено ще додаткові контракти від Міноборони, але для цього підприємству потрібно розширити виробництво, зокрема знайти додаткові приміщення для такої цілі.

Нагадаємо, що «Кольчуга», це розробка ПАТ «Державна акціонерна холдингова компанія «Топаз». Після російської окупації частини Донецької області, Уряд передав компанію «Топаз» в управління ДК «Укроборонпром», якій оголосив про плани відновлення виробництва станцій на потужностях НВК «Іскра», де влаштували частину конструкторів «Топазу».

Проте, за словами Віталія Яковлева, виробництво «Кольчуг» на «Іскрі» так і не налагодили, після чого було засновано приватне підприємство, яке вже декілька років самостійно займається розробкою нової версії станції – КOLCHUGA RDF-360.

Про компанію НВК «СКБ «Таргет» та переваги нової станції ми писали тут »»

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»