За десять днів травня ЗСУ отримали 34 тисячі бронежилетів

За десять днів травня ЗСУ отримали 34 тисячі бронежилетів

Українське військо подолало труднощі із засобами індивідуального захисту, які були на початку війни через одночасну мобілізацію сотень тисяч громадян та розгортання понад ста тисяч Сил територіальної оборони.

Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, пише АрміяInform.

У перші тижні російського вторгнення велику допомогу ЗСУ надавали волонтери, які дуже швидко реагували на всі потреби.

— Але наразі, на третьому місяці війни, ситуацію вже змінено. МОУ усвідомлює, що ми маємо забезпечити близько одного мільйона осіб — це регулярна армія, Сили територіальної оборони, мобілізовані, корпус резерву, запаси на оновлення та потреби інших складових сектору оборони та безпеки, — каже заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Для цього Міноборони активно змінює сектор безпеки і оборони зсередини. Стратегічна ставка робиться на розвиток власного виробництва. Виробники вже завантажені військовими замовленнями до кінця року. Це стосується бронежилетів, шоломів, форменого одягу і сухпайків. Є чіткий графік постачання цієї продукції.

Крім цього, щоб швидко задовольнити потреби, оборонне відомство закуповує захисне спорядження з-за кордону, шукає міжнародну військово-технічну допомогу.

— Наприклад, лише з 1 по 10 травня на забезпечення підрозділів ЗСУ надійшло понад 34 тисячі одиниць бронежилетів, більше ніж 46 тисяч комплектів форменого одягу та понад 30 тисяч шоломів, — підкреслила Ганна Маляр.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»