ЄС передає ЗСУ 90 вантажівок підвищеної прохідності

ЄС передає ЗСУ 90 вантажівок підвищеної прохідності

ЄС розпочав постачання Збройним Силам України понад 90 вантажівок підвищеної прохідності в рамках Європейського фонду миру. Вантажівки отримають медичні, інженерні та матеріально-технічні підрозділи української армії.

«Захід допоможе підвищити загальну стійкість України та зміцнити спроможність її Збройних Сил. Це включає доставку медичного обладнання (включаючи польовий госпіталь), інженерне обладнання (включаючи обладнання для розмінування), предметів матеріально-технічного забезпечення (зокрема вантажівки та інші засоби), а також обладнання для підвищення можливостей кіберзахисту», — повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

ЄС передає ЗСУ 90 вантажівок підвищеної прохідності

Реалізація програми допомоги розпочалася на початку цього року з надання допомоги українським медичним та інженерним частинам .

Європейський фонд миру (EPF) був створений у березні 2021 року для розширення можливостей ЄС забезпечувати безпеку своїм громадянам та партнерам. Це дає змогу ЄС надавати всі види обладнання та інфраструктури збройним силам партнерів ЄС відповідно до міжнародного права прав людини та міжнародного гуманітарного права.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



ua en