ЗСУ опанували британські бронетранспортери

Українські військові опанували британські гусеничні бронетранспортери FV103 Spartan.

Наші воїни пройшли за кордоном підготовку щодо бойового застосування та експлуатації цих машин, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«З квітня місяця підготовку до застосування і експлуатації озброєння та військової техніки іноземного виробництва за кордоном пройшли тисячі військовослужбовців Збройних Сил України. На сьогодні вони вже опанували артилерійські системи калібру 155 мм М777, FH-70, САУ М109, CAESAR та PzH 2000, РСЗВ M142 HIMARS, САУ «Краб», а також значну кількість бойових броньованих машин М113, FV-103, Bushmaster, Senator, Mastiff, Husky та Wolfhound», — написав він у Facebook.

FV103 Spartan був розроблений в 1970-х роках як версія бронетранспортера зі складу сімейства бойових броньованих машин британської армії CVR(T), розроблених Alvis plc. Машина надійшла на озброєння британських військових у 1978 році.

Машини сімейства CVR(T) Машини сімейства CVR(T)

Spartan оснащувався бензиновим двигуном jaguar 4,2 xk. Довжина БТР становить 5,16 метра, ширина — 2,48 метра. Транспортний засіб може перевозити сім осіб: два-три члени екіпажу та чотири-п'ять осіб десанту. Він озброєний 7,62-мм кулеметом L37A1 і димовими гранатометами. У британській армії FV103 використовувався невеликими спеціалізованими групами, такими як відділення керування мінометним вогнем, відділення стрільців-зенітників та розвідгрупами.

Нагадаємо, що раніше Уряд Сполученого Королівства оголосив, що серед іншої військової техніки передасть Україні й 35 бронетранспортерів FV103 для допомоги в боротьбі з російськими загарбниками.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»