Тисячі українських військових навчаються за кордоном

Тисячі українських військових навчаються за кордоном

Із квітня місяця підготовку до застосування та експлуатації озброєння та військової техніки іноземного виробництва за кордоном вже пройшли тисячі військовослужбовців ЗС України.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він повідомив, що наші воїни вже опанували артилерійські системи калібру 155 мм М777, FH-70, САУ М109, «Краб», CAESAR та PzH 2000, РСЗВ M142 HIMARS, а також значну кількість бойових броньованих машин М113, FV-103, Bushmaster, Senator, Mastiff, Husky та Wolfhound.

Наразі іноземні партнери продовжують та розширюють фахову підготовку. Зараз наступні команди українських військових навчаються експлуатації гаубиць М777, САУ «Краб», реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS, M270 та MARS II.

Триває опанування самохідних зенітних установок «Гепард 1A2», мінних тральників типу Sundown, БТР VAB, БМП M80-A, навчання фахівців з ведення повітряної розвідки та спостереження, а також фахівців зі знешкодження вибухових речових та розмінування, у тому числі підводного.

Навчання відбуваються у Сполученому Королівстві, Італії, Литві, Польщі, Словаччині, Словенії, Франції та Німеччині.

Більш того, цього тижня у Великобританії розпочато ще один проєкт — курс базової підготовки військовослужбовців ЗСУ. На навчання вже приїхали перші кілька сотен військових. Всього ж проєкт розрахований на підготовку до 10 000 солдатів кожні 120 днів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»