ЗСУ назвали втрати у танках та артилерії

ЗСУ назвали втрати у танках та артилерії

Майже 2000 танків і бронемашин, 700 артилерійських систем — командувач логістики Сухопутних військ ЗСУ бригадний генерал Володимир Карпенко назвав втрати ЗС України.

Про це офіцер розповів в інтерв'ю виданню National Defense на виставці Eurosatory 2022.

«На сьогодні ми маємо приблизно від 30 до 40, іноді до 50 відсотків втрат техніки в результаті активних боїв. Отже, ми втратили приблизно 50 відсотків… Втрачено близько 1300 БМП, 400 танків, 700 артилерійських систем», — розповів Володимир Карпенко.

Інший високопосадовець — заступник міністра оборони України Денис Шарапов повідомив виданню, що потреба України у важких артилерійських системах вимірюється сотнями. Також для цих артилерійських систем потрібна величезна кількість снарядів.

«Я не буду називати точну кількість, яка нам потрібна. Це інформація для внутрішнього використання. Я вам просто скажу, що для задоволення цих потреб ми маємо залучити весь військово-промисловий комплекс усього світу. Ми отримали велику кількість систем зброї, але, на жаль, з таким величезним витратним ресурсом це покриває лише 10-15 відсотків наших потреб. Потрібна артилерія, потрібні артилерійські снаряди, бойові машини піхоти, інші бойові машини, танки. Нам дуже потрібні системи протиповітряної оборони та реактивні системи залпового вогню. Крім того, системи високоточної зброї, які дадуть нам перевагу над ворогом цій війні», — сказав Шарапов.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



ua en