Хотів відкупитись від мобілізації... і попав на акцію

Хотів відкупитись від мобілізації... і попав на акцію

На Вінниччині громадянин, щоб «відкосити» від мобілізації дав 2000 доларів хабаря у військкоматі та «бонусом» отримав 68 тисяч гривень штрафу і повістку в армію.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура Центрального регіону.

«У той час, коли українці стають у черги до військкоматів, прагнучи боронити нашу землю від російського агресора, знаходяться й ті, хто за всяку ціну намагаються «відкупитися» від захисту Батьківщини», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, наприкінці березня 2022 року громадянин, який підлягає мобілізації, надав 2000 доларів хабаря службовій особі районного територіального центру комплектування за ухилення від призову під час мобілізації. 15 червня Шаргородський районний суд Вінницької області визнав хабародавця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ та призначив йому покарання у виді максимального розміру штрафу — 68 тис. грн. Хабар у сумі 2000 доларів за рішенням суду конфісковано в дохід держави.

У вигляді бонуса, засудженому також вручили повістку про виклик до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з метою розв'язання питання щодо призову його на військову службу за мобілізацією.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»