Зеленський підписав закон, що дозволяє відправляти тероборону у зону бойових дій

Зеленський підписав закон, що дозволяє відправіляти тероборону в зону бойових дій

Президент підписав закон, який унормовує використання частин тероборони ЗСУ та добровольчих формувань у районах ведення бойових дій поза межами «своїх» регіонів.

Йдеться про колишній законопроєкт №6521 від 17 січня 2022 року, який став Законом України № 2237-IX від 03.05.2022 та набуде чинності наступного дня після публікації.

«З метою нарощування сил і засобів для стабілізації обстановки, а також у випадку визначення відповідної зони територіальної оборони районом ведення воєнних (бойових) дій військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчі формування територіальних громад за рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України можуть залучатися до виконання завдань територіальної оборони поза межами своєї зони територіальної оборони та в районах ведення воєнних (бойових) дій», – йдеться у законі.

Закон також визначає, що уразі введення в Україні або в окремих її місцевостях воєнного стану сі добровольчі формування територіальних громад переходять в оперативне підпорядкування командирів відповідних військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

На час дії воєнного стану за рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України добровольчі формування територіальних громад повністю або частково можуть залучатися до виконання завдань територіальної оборони поза межами визначеної зони територіальної оборони, а також направлятися до районів ведення воєнних (бойових) дій

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»