Україна отримає ще шість панцергаубиць

Україна отримає ще шість панцергаубиць

Збройні Сили України отримають ще шість 155-мм самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 — по три гаубиці передадуть Німеччина та Нідерланди.

Про це на саміті у Мадриді заявили міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт і міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен, пише Deutsche Welle.

Раніше Україна вже отримала сім САУ Panzerhaubitze 2000 від ФРН та п'ять від Нідерландів.

«Важливо, що Україна може на нас розраховувати. Якщо вони кажуть, що їм потрібно, то ми робимо все можливе, щоб це надати», — сказала Кайса Оллонґрен.

Відомо, що Нідерланди також передали Україні радари повітряного спостереження та контрбатарейної боротьби, стрілецьку зброю і боєприпаси, засоби захисту та обладнання для розмінування. Крім того, Нідерланди разом із Німеччиною передають Україні 54 бронетранспортери M113 з озброєнням (системи з Данії, переобладнання за гроші ФРН).

Нагадаємо також, що 21 червня уряд ФРН оприлюднив повний перелік озброєння і техніки виділених Україні. Він зокрема включає 7 САУ Panzerhaubitzen 2000, 54 бронетранспортери M113, 30 зенітних самохідних установок GEPARD, ЗРК IRIS-T SLM, 3 РСЗВ MARS (M270), 318 автомобілів, запчастини до МіГ-29, 3000 гранатометів Panzerfaust 3, 500 ПЗРК Stinger, 2700 ПЗРК «Стріла», 14900 протитанкових мін тощо.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»