Німеччина погодила продаж Україні 100 САУ PzH 2000

Німеччина погодила продаж Україні 100 САУ PzH 2000

Німецький уряд схвалив продаж Україні 100 сучасних 155-мм самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000). Виробництво починається негайно.

За інформацією Spiegel, Україна звернулася із запитом щодо придбання САУ до німецької компанії Krauss-Maffei Wegmann (KMW) у квітні. 13 липня Міністерство економіки ФРН видало KMW дозвіл на виробництво гаубиць. Про що стало відомо з відповіді KMW на запит видання.

Прессекретар повідомив, що KMW подала відповідну заявку в економічний департамент 11 липня і отримала дозвіл на виробництво лише через два дні. Вартість постачання 100 самохідних гаубиць складе 1,7 млрд євро. Це в кілька разів більше, ніж вартість усієї зброї наданої Німеччиною (600 мільйонів євро).

Видання не повідомляє фінансуватиметься замовлення власним коштом України чи німецької допомоги. Нагадаємо, що у середині квітня федеральний уряд збільшив бюджет на закупівлю озброєння і пообіцяв, що значна частина цих коштів піде Україні. «Україна замовляє, а Німеччина платить», — сказала тоді міністерка оборони Крістін Ламбрехт.

У компанії KMW зазначили, що виробництво артсистем має розпочатися негайно. Коли перші гаубиці надійдуть в Україну, поки невідомо. Виробництво всіх САУ розраховане на кілька років.

Нагадаємо, Україна вже отримала від Німеччини десять САУ PzH 2000, які вважаються одними з найбільш сучасних самохідних артилерійських установок у світі.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»