Росіяни знищили станцію керування Bayraktar TB2 (ВІДЕО)

Росіяни знищили станцію керування Bayraktar TB2 (ВІДЕО)

На Херсонщині російські окупанти, за допомогою дрона-камікадзе «Ланцет», знищили наземний термінал передачі даних зі складу безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2.

Про це 28 липня повідомив Ukraine Weapons Tracker та поширив відео де можна побачити момент влучення боєприпасу у станцію.

Нагадаємо, що раніше українські військові пілоти «Мунфіш» і «Джус» коментуючи інформацію про можливе придбання американських безпілотників MQ-1C Grey Eagle, в інтерв'ю американським журналістам, заявили про низьку ефективність комплексів Bayraktar TB2 на даному етапі війни, через їх високу вразливість.

Пілоти підкреслили, що їхня думка про Grey Eagle не є репрезентативною для військового керівництва України, яке сподівається придбати чотири MQ-1C. Проте пілоти вважають, що у запеклих боях на Донбасі цей комплекс буде швидко збитий.



«Звичайно, для деяких локальних операцій може бути корисним знищити якісь пріоритетні цілі на передовій. Але використовувати такі дорогі безпілотники у нашому випадку дуже небезпечно через протиповітряну оборону противника, — сказав Джус . — Тут не Афганістан».

«Мунфіш» додав, що набагато дешевші турецькі безпілотники Bayraktar TB2 з меншим радіусом дії використовувалися з великим успіхом у перші дні війни, щоб вражати довгі колони російських танків. Але хоча вони все ще літають для підтримки розвідувальних та спеціальних операцій, вони «майже марні» у поточній бойовій ситуації й використовуються для ударів лише у рідкісних випадках.

«Знаючи наявну тут російську ППО і дальність ракет Grey Eagle, я дам вам 90-відсоткову ймовірність того, що його буде збито», — сказав він — «Байрактар» набагато дешевший, тож його можна втратити. Але «Сірий Орел» досить дорогий».

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»