ФРН передала Україні РСЗВ MARS-II і три додаткові PzH 2000

ФРН передала Україні РСЗВ MARS-II і три додаткові PzH 2000

Німеччина передала України три реактивні системи залпового вогню MARS-II і три додаткові гаубиці PzH 2000, а незабаром розпочне навчання українських військових на ЗРК Iris-T SLM.

Про це сьогодні повідомила міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт.

Раніше Україна вже отримала сім 155-мм самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) від ФРН та п'ять від Нідерландів. Постачання додаткових шести PzH 2000 — по три від Німеччини та Нідерландів було анонсовано на саміті у Мадриді наприкінці червня.

Постачання ФРН установок Mars II (варіант американської РСЗВ M240 MLRS) з керованими ракетами GMLRS та запчастинами анонсувалося на кінець липня — початок серпня.

Ламбрехт зазначила, що на додаток до цих артсистем німецька промисловість у вересні також поставить РЛС виявлення артилерії типу Cobra «Контракт вже підписаний, і зараз розпочнеться навчання українських військових на цій надскладній системі. Це дозволить нашим артилерійським системам працювати ще швидше і точніше», — наголосила міністерка.

За кілька днів також мають розпочатися навчання українських військових на зенітно-ракетному комплексі Iris-T SLM. Компанія-виробник має поставити ЗРК в Україну восени. Нагадаємо, що Україна подала заявку на придбання ще 11 батарей ЗРК Iris-T SLM.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»