На аеродромі у Криму знищено 9 російських літаків

На аеродромі у Криму знищено 9 російських літаків

Внаслідок удару по російській авіабазі «Саки» на території окупованого Криму 9 серпня було знищено дев'ять російських бойових літаків.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«САКИ! Мінус дев'ять літаків окупантів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що вчора американське видання The New York Times, з посиланням на високопоставленого українського військового повідомило, що удар по російській авіабазі біля Новофедорівки на території окупованого Криму завдано Збройними Силами України з використанням зброї «виключно українського виробництва».

Удар по авіабазі у Криму здійснено ЗСУ, — NYT

Надвечір у мережі з'явилось відео з пошкодженими літаками імовірно з ураженого аеродрому у Криму.

На короткому відео добре видно повністю згорілий літак Су-24, праворуч від нього можна розгледіти залишки ще одного літака ймовірно Су-30СМ або Су-33.

З'явилось відео з наслідками удару по авіабазі у Новофедорівці Джерело фото: twitter.com/TpyxaNews

На аеродромі базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС ЗС РФ. Там розміщувались літаки Су-24М, Су-30СМ та Су-33. Відразу після інциденту у міністерстві оборони росії заявили, що «на аеродромі ніхто не постраждав, авіаційна техніка не пошкоджена».

Проєкт Радіо Свобода «Схеми» опублікував супутникові знімки авіабази з сервісу Planet Labs, які були зроблені приблизно за чотири години до вибухів.

Удар по авіабазі у Криму здійснено ЗСУ, — NYT Удар по авіабазі у Криму здійснено ЗСУ, — NYT Удар по авіабазі у Криму здійснено ЗСУ, — NYT

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»