Порошенко передав ДШВ безпілотники H10 Poseidon Mk II

Порошенко передав ДШВ безпілотники H10 Poseidon Mk II

Петро Порошенко передав Десантно-штурмовим військам безпілотний комплекс H10 Poseidon Mk II, придбаний за 318 тисяч євро волонтерами ГО «Справа Громад» та Фондом Порошенка.

Про це повідомляє пресслужба політичної партії «Європейська солідарність».

Безпілотники H10 Poseidon Mk II, виробництва кіпрської компанії Swarmly, мають дальність роботи до 150 кілометрів, висоту — до 4000 метрів. Крейсерська швидкість складає 75 км/год, максимальна — 100 км/год. Максимальна вантажопідйомність — 3 кг.

«Це — комплекс рівня розвідувального батальйону, який працюватиме на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів. Це війна артилерії, РЕБу і ключове — дронів абсолютно нової якості. З високою кількістю годин, які вони перебувають в повітрі. З високою дальністю операцій до 150 кілометрів в інерційному режимі. З високою захищеністю проти дії засобів радіоелектронної боротьби ворога. З крутими камерами, які мають 40-кратний зум, круте «тепло», які є очами наших артилеристів, наших десантників, які зроблять контрнаступ набагато ефективнішим», — пояснює п’ятий Президент

Порошенко передав ДШВ безпілотники H10 Poseidon Mk II

Оператори безпілотника зазначають, що Poseidon оснащений сучасним високотехнологічним обладнанням. «Круті у них дуже підвіси, камера ізраїльського виробництва. «Теплак» дуже класний. Ми на кілометр літаємо і бачимо ледь не як миша бігає, настільки він крутий. Тобто камера виграє. Вона на чотирьох гвинтах, ти можеш підійматися вертикально і потім собі планувати. Круїз на 75 км нормальна для нього швидкість. Тут йдуть сучасні антени, відеозв’язок, телеметрія. Воно більш стійке», — кажуть вони.

Порошенко передав ДШВ безпілотники H10 Poseidon Mk II

Військові наголошують, що безпілотник має алгоритм протидії засобам радіоелектронної боротьби: «Є правила, проти РЕБу. Коли пропадає відео, можна відеочастоти одразу на ходу поміняти і вони не можуть заглушити таким чином. Інерційна система також є. Нас попередили про алгоритм дій, якщо РЕБом заглушили».

Порошенко передав ДШВ безпілотники H10 Poseidon Mk II

«Об’єднаємося, робимо все, щоб відбувся контрнаступ. Контрнаступ – це єдине, що здатно зупинити росіян. Ми з вами маємо зробити все, щоб допомогти і наблизити перемогу, маємо зробити все, що від нас залежить для того, щоб бути пліч-о-пліч з нашими воїнами. Не можеш бути зараз в Збройних Силах — допомагай армії. Не можеш допомагати – перерахуй гроші. Ці півтора місяця є визначальними. Ми маємо зробити, рвонути цю штангу і зробити все можливе для того, щоб українські воїни мали все, що необхідно», — резюмував Петро Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа Громад» купили 50 БПЛА Autel EVO II 640T Dual з тепловізорами і додатковими акумуляторами, а також 300 БПЛА Autel EVO Lite+. За сприяння естонського уряду вдалося у максимально стислі терміни реалізувати цей проєкт на суму понад 700 тисяч євро.

Порошенко передав ДШВ безпілотники H10 Poseidon Mk II

Фонд Порошенка традиційно подвоює суму коштів, які збирають волонтери.

Окрім БПЛА Фонду Порошенка з волонтерами вдалося купити в Європі велику партію вантажівок Leyland DAF та 11 бронемашин MLS SHIELD. Уперше експортну ліцензію на постачання військової техніки натівського стандарту отримали волонтери і благодійний Фонд з України. Тільки протягом останнього тижня в Україну надходить техніка для фронту на суму близько 5 млн доларів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»