ЗСУ отримали ще сім РСЗВ HIMARS та MLRS

ЗСУ отримали ще сім РСЗВ HIMARS та MLRS

Українська армія продовжує отримувати високоточні далекобійні реактивні системи залпового вогню типу M142 HIMARS та M270 MLRS, які надаються різними країнами.

Зокрема сьогодні міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про надходження від США чотирьох додаткових систем M142 HIMARS.

Також сьогодні Резніков офіційно підтвердив інформацію щодо надходження з Німеччини трьох реактивних систем залпового вогню MARS II (Medium Artillery Rocket System), що є варіантом американської системи M270 MLRS.

«Третій брат з сімейства «довгої руки» — РСЗВ MARS II з Німеччини — прибули в Україну. Дякую Німеччині та особисто моїй колезі міністерці оборони Крістіне Ламбрехт за ці системи. Наші артилеристи вітають німецьких партнерів!», — написав він у твіттері.

Нагадаємо, що раніше Бундесвер вже повідомив про передачу у липні 3 РСЗВ MARS II, а також трьох додаткових САУ Panzerhaubitz 2000, шести мобільних комплексів РХБ-захисту HEP70 ABC, 22 15-тонних вантажівок, 80 пікапів Toyota та декілька самохідних зеніток Gepard.

Крім того, Німеччина погодила передачу Україні озброєння, яке було продане або передане іншим країнам з запасів німецької армії — 20 тисяч артснарядів калібру 155-мм Норвегією, восьми польових 155-мм гаубиць типу FH-70 Естонією, яка також отримала погодження на дванадцять вантажівок Unimog і три позашляховики Wolf.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»